lördag 7 augusti 2010

Klädvård

Var precis ute med Huggis i regnet. Hunden är i alla fall inte dålig i kistan längre. Psykisk terror det där med sjuk hund och så ligger det kanske något i det Momo säger om hundar. De är liksom lite smutsiga, eller snarare snuskiga. Måste nog ta och lämna in henne på en ryckning så hon liksom passar in på ett mer estetiskt sätt.

Apropå att bibehålla en schyst fasad så finns det en sak som gör underverk för ens kläder, dyrt som billigt. Alla kläder ser bättre ut strykta.

Ju enklare det är att stryka desto troligare är det att det blir av. Nu när vi gör om från scratch känns det ganska givet att lösningen måste vara välplanerad. Det ska vara snabbt att ta fram, snyggt och på ett bra ställe.

De flesta gör nog något av en allegorisk klassresa i strykjärn. Man köper inte det billigaste strykjärnet när man väl gjort det en gång. Ju högre kvalitet desto mindre hassle. Utrustningsmässigt känns en ångstation given. Inget fylla på vatten stup i kvarten. Betalar sig självt när ånga och temperatur är för kläder vad bra schampo är för hår. Ser bättre ut och håller längre. Det är förresten därför det kallas klädvård och inte innefattar att skålla och platta ut kläderna.

Platsen då? Inte hallen i alla fall. Stryka kläder är inte överdrivet kul. Enklare om det finns möjlighet till social samvaro, musik och så. Köket känns bra. Strykbräda utfällbar ur skåp har nämnts. Ångstation är beställd.

/D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar